1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Bursa’da salça sezonu sürüyor

Bursa’da salça sezonu sürüyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Reklam Alanı

Salçalık domateste hasat zamanının gelmesi ile Bursa’da salça sezonu açıldı. Yeri müsait olanlar kışlık salçalarını kazanlarda kaynatmaya başladı.

BURSA (İGFA) – Salçalık domateste hasat zamanının gelmesi ile Bursa’da kışlık salça sezonu açıldı. Köylerde vatandaşlar domatesleri salça haline getirmeye başladı.

Bursa’nın Yenişehir, İznik, Mustafakemalpaşa ve Karacabey ilçelerinde yoğun olarak üretilen salçalık domatesler, kamyon ve traktör kasalarında köylerin yolunu tuttu. Kilogramı 7 ila 10 lira arasında satışa sunulan salçalık domatesler vatandaşlar tarafından büyük ilgi gördü.

Kamyon ve traktör kasalarında köylere getirilen ve burada kendisine alıcı bulan domatesler önce yıkandı, sonra doğrandı. Doğranan domatesler kazanlarda kaynatıldıktan sonra salça makinesi ile çekildikten sonra suyunu çekene kadar tekrar kaynatıldı. Artık salça haline gelen domatesler, kaynatma işleminin ardından kavanozlara doldurularak konserve edildi.

Kışlık salça yapımı için bu yıl domates fiyatlarının makul olduğunu kaydeden vatandaşlar, fiyatlardan memnun olduklarını dile getirdi.

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Bursa’da salça sezonu sürüyor
Yorum Yap
Sorumluluk Reddi Beyanı:

Pellentesque mauris nisi, ornare quis ornare non, posuere at mauris. Vivamus gravida lectus libero, a dictum massa laoreet in. Nulla facilisi. Cras at justo elit. Duis vel augue nec tellus pretium semper. Duis in consequat lectus. In posuere iaculis dignissim.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yerel Gündemin Adresi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!